Yoyoga: Yolentha's yoga

Yolentha’s Yoga wordt afgestemd op de behoefte van een individu of groep. Lessen worden aangeboden aan baby’s en hun ouders, kinderen, tieners, volwassenen en aan speciaal & bijzondere toppers met een beperking. Help meer lichaamsbesef te ontwikkelen via de verschillende Asana’s (houdingen) en geef aandacht aan de fysieke en mentale conditie. Mindfullness komt terug gedurende een gehele les en zintuigen worden geprikkeld. Als yoga docente streeft Yolentha er naar met inleving en herkenningsvermogen naar de leerlingen te kijken en ze de aandacht te geven die ze verdienen. De yogalessen worden op een nuchtere manier gegeven zodat iets niet te zweverig wordt en het toepasbaar blijft voor het dagelijks leven. YoYoga biedt je de ruimte om even niets te hoeven en datgene uit een les te halen waar je op dat moment behoefte aan hebt. Klik hieronder op de mogelijkheid die jou het meeste aanspreekt.

Tijdens de baby yogalessen draait het vooral om je baby en help jij als ouder je baby in bepaalde houdingen. Ook jij als ouder komt aan bod, Yoga houdingen voor baby en ouder. Help lichaamsbesef te ontwikkelingen, heb plezier, leer met elkaar te ontspannen en leer elkaar nog beter aan te voelen. Een heerlijk moment saampjes waarin yoga voor de baby wordt uitgevoerd op leuke liedjes.

Samen spelen en plezier hebben. Spelenderwijs en op een creatieve manier kennis maken met yoga houdingen, leren samen te werken, te delen, samen bewegen, dansen, spelen, zingen en ontspannen. Plezier staat voorop!

Leer jezelf en elkaar nog beter kennen, vergroot je zelfontwikkeling, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Maak een reis met je lichaam en denken middels de verschillende yoga houdingen, meditaties, spel & muziek, visualisaties, massages en samenwerkingsoefeningen. Je kan zijn wie je wilt zijn, het is geen wedstrijd.

In de ouder & kind yogalessen beleeft het kind een plezierig uurtje met mama, papa, oma, opa of verzorgers. Heerlijk samen bewegen, dansen, spelen, zingen, voelen en ontspannen. Plezier staat voorop!

Afhankelijk van de locatie en de behoefte van de doelgroep wordt er een strong flow / Asthanga yogales gegeven met hier en daar een vleugje Hatha of Yin Yoga tussendoor. Een yogales waar je terecht kan voor het beheersen van je adem en het leren ontspannen en aanspannen van je lichaam op de juiste momenten. Het in balans brengen van je adem, lichaam en ziel. Yolentha helpt je graag om 60 minuten aandacht te hebben voor jezelf en dat wat er even niet toe doet, los te laten. Mogelijk in groepsverband of middels privé les.

‘Zie het goede in jezelf en zie het goede in anderen, wees eerlijk en oprecht en vertrouwen zal ontstaan. Aandacht voor jezelf en je omgeving, uit zich in respect voor mens, dier, natuur en je eigen ‘ik’. Je kan zijn wie je bent en vindt acceptatie en tevredenheid. Je zelfvertrouwen groeit en dankzij de liefde voor jezelf gun je het goede aan iedere gelijke. Door te luisteren naar je gedachten, je lichaam en je adem creëer je een serene rust en verlichting in jezelf.

Je bent niet alleen, we staan samen in de maatschappij, we zijn gelijk en met elkaar verbonden.’ Yolentha